Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Το πρώτο του μετάλλιο! - Τα 870 γραμμάρια που κέρδισαν τη Ζωή!

Είμαι ακόμα εδώ. Δεν έπαψα να γράφω. Δεν έπαψα να σκέφτομαι τα "της προωρότητας".

Συχνά με ρωτάνε: "Γιατί γράφεις; Μια χαρά φαίνεται το παιδί." 
Άλλοι λένε: "Πάει. Πέρασε! Τι το σκέφτεσαι ακόμα;"

Σε επόμενη ανάρτηση, σου υπόσχομαι πως θα στα εξηγήσω όλα αυτά, για να σου λύσω όλες αυτές τις απορίες. Ειλικρινά, σε κατανοώ, ίσως γιατί αν δεν είχα γίνει "μαμά με προωράκι" θα είχα πάνω- κάτω τις ίδιες απορίες και σκέψεις με σένα.

Για την ώρα όμως έχω να μοιραστώ άλλα νέα. Ευχάριστα και ξεχωριστά! Είναι ο λόγος για τον οποίο έχω να πιάσω καιρό το πληκτρολόγιο στα χέρια μου. Είναι ο σπουδαιότερος λόγος για να εξαφανιστώ απ'όλα. Ο (επί της γης) γιος μου. 
Όχι, δεν είναι αυτό που νομίζεις. Δεν είναι το παραλήρημα άλλης μιας μάνας "κουκουβάγιας". 

Είναι μήνυμα ελπίδας και δύναμης για εσένα. Εσένα που φοβάσαι για το μέλλον του μωρού σου. Κάποια στιγμή πριν 3-4 χρόνια θυμάμαι έναν γιατρό, να λέει σε μια ομιλία του: "Μην δεχθείτε ποτέ από κανέναν να προκαταβάλει το μέλλον του μωρού σας." Ο γιατρός ήταν από την Ινδία και είχε έρθει σε ένα συνέδριο για τα πρόωρα. Το θυμάμαι ακόμα γιατί δεν έχει τύχει να ακούσω κανέναν άλλον να λέει κάτι ανάλογο. 

8 χρόνια από τότε που γνώρισα την προωρότητα, έχοντας δει η ίδια δυο διαφορετικές εκδοχές της, είμαι απολύτως σύμφωνη με αυτή τη φράση του γιατρού. Κανείς δεν ξέρει τη συνέχεια της "ιστορίας". Η προωρότητα είναι ψυχοφθόρα για πάρα πολλούς λόγους. Και το ότι "η προωρότητα συνεχίζεται..." είναι ένας από τους λόγους που θλίβει και αγχώνει γονείς, σχέσεις και οικογένειες ολόκληρες.

Μετά λοιπόν από 8 χρόνια αγώνα, το προωράκι των άλλοτε 870 γραμμαρίων πήρε το πρώτο του μετάλλιο. 


Τα 870 γραμμάρια είναι αυτά που κέρδισαν τη Ζωή!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σου...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ημερολόγιο 2017