Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015

Από τα φτερά ενός αγγέλου ...

15 Οκτωβρίου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης σχετικά με την νεογνική απώλεια.

Τα tosodoulika έχουν προσωπικούς λόγους να θέλουν να συμμετέχουν σε μια τέτοια ενημέρωση.

Ο κυριότερος λόγος είναι το ένα από τα δύο tosodoulika, το οποίο "άφησε" αυτό τον κόσμο πολύ νωρίς.

Ο χρόνος που αφιερώνω στο blog αυτό είναι ένα μέρος από το χρόνο που θα αφιέρωνα στον "άγγελο" μας. Στην ουσία αυτός μου έδωσε το κίνητρο να γράψω, να μοιραστώ, να επικοινωνήσω και με άλλους γονείς που έζησαν και ζουν αγωνίες έξω από μια μονάδα σε κάποιο νοσοκομείο και έτσι να φτιάξω το tosodoulika.blogspot.gr

Με ένα ιστορικό γεμάτο αγώνες, ένα μωρό μπορεί να σου δείξει το δρόμο για την ουσία της ζωής σε μια εποχή που οι άνθρωποι έχουν πάψει να βλέπουν την ουσία των πραγμάτων. Σαν ένας άλλος Μικρός Πρίγκιπας με δίδαξε να βλέπω με τα μάτια της καρδιάς...


www.pinterest.comΟ δεύτερος λόγος που πρέπει να υπάρχει ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με τη νεογνική απώλεια είναι η σχέση της με την προωρότητα. Η πρόωρη γέννα αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αιτία θνησιμότητας (και πρώτη αιτία εκ γενετής αναπηρίας) παγκοσμίως.

Σε ένα μήνα περίπου η Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας θα μας δώσει την ευκαιρία να μιλήσουμε για τα προβλήματα που "κουβαλάει" η προωρότητα μαζί της και όλες τις συνέπειες στην καθημερινότητα των οικογενειών που την γνωρίζουν.

Φέτος, καθώς τα προβλήματα και οι απαιτήσεις των γονιών για καλύτερες συνθήκες φροντίδας των πρόωρων νεογνών αυξάνονται, θα δημοσιεύουμε στο blog ιστορίες προωρότητας, μηνύματα και ευχές αγάπης καθώς και παράπονα. Ό,τι λείπει από τους γονείς και τη φροντίδα των νεογνών. Ελλείψεις, παραλείψεις, ανάγκες και παρατηρήσεις. Δεν έχετε παρά να στείλετε email ή το μήνυμα σας στο inbox της σελίδας tosodoulika στο facebook.

Μη ξεχάσετε να γραφτείτε στο Newsletter του tosodoulika για πολλά χρήσιμα άρθρα, ιστορίες και νέα σχετικά με την προωρότητα.

3 σχόλια:

  1. Όταν παίρνεις τον πόνο και τον διοχετεύεις σε κάτι δημιουργικό που μπορεί να βοηθήσει έστω και έναν άνθρωπο... Τότε έχεις βρει την ουσία. Και εσύ Μερσινη μου την έχεις βρει. Ο Γιώργος σε καμαρώνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήθελα να προσπαθήσω έστω και λίγο να του μοιάσω. Μιας μορφής "ευχαριστώ" για όλα όσα μου έμαθε... και ας ήταν σύντομη η παραμονή του. Χαίρομαι όμως που βλέπω ότι και άλλες μανούλες δέχτηκαν "το μήνυμα" που άφησαν και τα δικά τους αγγελούδια. Γιάννα μου εσύ πολύ σωστά το είπες: "Μια αόρατη κλωστή μας ενώνει..."

      Διαγραφή

Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σου...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ημερολόγιο 2017